Ons aanbod

Ontdek het ruime aanbod van Huis Chakana.

Wij staan klaar om jou te helpen in jouw proces.

Coaching

Voor wie?

Wil je jezelf graag beter leren kennen en meer inzicht krijgen in de moeilijkheden waar je nu soms voorstaat? Hoe kan je je leven in balans krijgen?

De antwoorden zitten al in jezelf. Je onderbewustzijn weet al welke weg je dient in te gaan… graag breng ik die antwoorden samen met jou mee aan de oppervlakte.

Dit kan door gesprek maar ook door praktische technieken. Ik werk op mentaal, emotioneel, fysiek als spiritueel vlak.

Werkwijze

Via de krachtige techniek van Zelf-Integratie kan je bewust worden van je gevoelens van schuld, spijt en schaamte en kan je deze loslaten. Je bouwt aan een zelfbeeld gebaseerd op vertrouwen, integriteit en eigenwaarde. Je verwerft meer zelfkennis en leert op elk vlak trouw te zijn aan jezelf.

Aanpak

Mijn aanpak is o.a. gebaseerd op een holistisch model voor bewustzijnsontwikkeling dat verder bouwt op belangrijke inzichten uit de positieve psychologie, humanistische psychologie, cognitieve gedragstherapie, neurolinguïstisch programmeren (NLP), verbindende communicatie, boeddhisme, mindfulness, enz.(PAVA-bewustzijnsmodel).

Hierdoor zal je in staat zijn om op alle terreinen van je leven meer levensvreugde en zingeving te ervaren, zowel in je relaties, in je werk als in je persoonlijke ontwikkeling.

Tarieven en afspraken

Tarief: 60€/uur

Shiatsu Massage

Voor wie?

Shiatsu is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk, rotaties en manipulaties op de meridianen (de energiebanen van ons lichaam).

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk (shi = vinger, atsu = druk) en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.

Een shiatsumassage kan zowel bij volwassenen als bij kinderen ingezet worden om meer balans in het lichaam te brengen waardoor het lichaam zich kan ontspannen.

Het biedt ondersteuning bij tal van fysieke en emotionele klachten (o.a. luchtwegen, verteringsstelsel, organen, ruggenwervel, zenuwpijnen, rusteloosheid, burn out, slaapproblemen,….).

Werkwijze

Bij een shiatsumassage lig je op een futon (dikke katoenen mat).

Je kan er ook voor kiezen om op een massagetafel behandeld te worden. Sowieso zorgen we ervoor dat je heel comfortabel ligt zodat je ten volle kan genieten.

De massage wordt op de kledij gegeven. Enkele de voeten worden ontbloot.

Je doet wel best losse, gemakkelijk zittende kledij aan.

Je zal gevraagd worden, afhankelijk van de fysieke mogelijkheden, afwisselend op je buik, je rug en soms ook op je zij te gaan liggen.

Aanpak

Je kan ervoor kiezen om een basisbehandeling te nemen. Hierbij worden alle meridianen (energiebanen) gemasseerd.

Indien je een specifiek probleem hebt, kunnen we daar ook zeker gericht aan werken.

Tarieven en afspraken

60€/uur

Raindrop massage

Voor wie?

Deze massage is echt een aanrader als je op zoek bent naar pure ontspanning! De oliën trekken in je lichaam en zorgen voor fysiek en emotionele ondersteuning waarbij je immuunsysteem een extra boost krijgt. Jouw lichaamsenergie kan weer stromen.

Werkwijze

Bij de Raindropmassage gebruiken we 10 verschillende oliën. Elke olie heeft een specifieke werking (ontstekingsremmend en antibacterieel) waardoor jouw lichaam een extra energetische balans krijgt. De oliën worden druppelgewijs op de voeten en de rug aangebracht. Ze vallen zacht als regendruppels of raindrops op jouw lichaam. Tijdens deze massage krijgen jouw voeten en rug de volledige aandacht die ze nodig hebben. Door eerst te werken op de voeten worden je innerlijke lichaamssystemen gestimuleerd. Daarna worden de verschillende essentiële oliën één voor één op de rug gedruppeld door middel van zachte massagetechnieken. De meeste mensen ervaren dit moment als heerlijke rust en ontspanning. Je kan de rustgevende werking van de oliën voelen én ruiken.

Welke oliën worden er gebruikt?

Voor deze Raindropmassage gebruiken we essentiële oliën van Young Living. Pure oliën, gemaakt met de grootste zorg en toewijding voor mens, dier en natuur. We gebruiken Valor, Oregano, Tijm, Basilicum, Cypres, Wintergreen, Marjolein, Pepermunt en Aroma Siez.

Tarieven en afspraken

Tarief: 75€/uur

Door Tanja Wuyts

Itovi-scan

Voor wie?

Volwassenen en kinderen zijn welkom.

Werkwijze

Wat wil jouw lichaam jouw vertellen? Signalen die ons lichaam geeft, zijn soms heel subtiele tekens die we vaak niet bewust opvangen. Het zijn signalen die ons willen vertellen dat ons lichaam uit balans is en op zoek is naar evenwicht.

Evenwicht op zowel fysiek als emotioneel niveau.

Een bioresonantiescan zal via sensoren op het handscanapparaat, jouw lichaamssignalen opmeten en feedback geven over de (dis)balans in jouw lichaam.

De scan geeft aan welke emoties nog in jouw systeem opgeslagen zijn waardoor eventueel fysieke klachten ontstaan zijn.

Een scan zelf duurt ongeveer 5 minuten. Daarna krijg je uitgebreid persoonlijk advies over de essentiële oliën of voedingssupplementen van Young Living die jou kunnen ondersteunen.

Tarieven en afspraken

Tarief: 40€/60min

Intimiteitscoaching

Voor wie?

Een greep uit het aanbod waar Dirk Hermans samen met jou op een frisse en authentieke manier rond werkt:

 

Assertiviteit – Helder communiceren:

o Je wil krachtiger in het leven staan
o grenzen stellen.
o Beter voelen waar je ‘ja’ en ‘nee’ tegen wil zeggen
o Helder communiceren, in dialoog gaan over wat jij wil
o Je loopt telkens tegen dezelfde situaties aan en wil daar graag wat aan veranderd zien.

 

Intimiteit en relaties:

o Hoe op een andere manier met je partner communiceren.
o Een betere gevoel van intimiteit. Zowel in relatie met jezelf als met je partner
o Jezelf terug beter in je lichaam voelen
o Je verlangens voelen en communiceren.
o Een betere beleving van je seksualiteit

 

Je lichaam, een schat van informatie en beleving

o Je wil meer vertrouwen op je buikgevoel
o Leren om bewuste keuzes te maken in je leven
o Je gedachten minder op de voorgrond laten zijn
o Minder stress in je dagelijks leven

 

Intimiteit, veel mensen denken hierbij aan de verbondenheid tussen partners.  Maar wat met de verbinding met jezelf?  Hoe je ook mag stil staan bij je eigen lichaam, je ermee vertrouwd voelen.  Je lichaam als een bron van plezier, genieten, spelen, ook verdrietig zijn of je krachtig voelen en duidelijk grenzen kunnen aangeven.

Sommige gebeurtenissen in ons leven ervaren we als traumatisch waardoor we ons aangeboren vermogen tot intimiteit verliezen.  Ons lichaam kan op zulke ogenblikken in een overlevingspatroon geraken om ons te beschermen.   Onbewust kan de spanning van dat moment achter blijven in het zenuwstelsel en blijven die overlevingspatronen nog actief. Die patronen zijn ooit heel waardevol geweest en nu leveren ze niet meer wat je echt wil of nodig hebt.

Door opnieuw contact te maken met wat je lichaam je vertelt en te luisteren naar de signalen die het geeft, brengen we het terug naar een ontspannen en veilige toestand.  Je leert terug te voelen wat je echt wil.  In de eerste plek kiezen wat voor jou belangrijk is en toch verbonden blijven met de wereld om je heen.

Werkwijze?

Als coach werkt Dirk Hermans vanuit Psychosexual Somatics Therapy®.  Een unieke methode vanuit psycho- en trauma-therapie en lichaamsgericht coachen.  In onze sessies creeren we een ondersteunende en veilige ruimte om samen op zoek te gaan naar verbetering in jouw intimiteitsbeleving.  Door gebruik te maken van gesprekstherapie gecombineerd met veilige, zachte en effectieve technieken bouwen we de brug naar positieve verandering.

Tarieven en afspraken

Een traject starten we altijd met een intake gesprek.  Hier nemen we onze tijd om af te stemmen wat je graag wil veranderd zien.  We kijken naar welke patronen er als rode draad doorheen je leven zijn geweven en hoe die invloed hebben op je huidige situatie.

Een intake gesprek duurt 1,5u – kostprijs 60 EUR.

Coaching sessies zijn ofwel 60 of 90 minuten lang.  Kostprijs 60 EUR per uur.

Door Dirk Hermans

0467/04.51.68

inteams.coaching@gmail.com

Coaching voor hoogsensitieve vrouwen

Voor wie?

Kan je heel goed voor anderen zorgen, waardoor je soms je eigen behoeften vergeet? Vind je het moeilijk om te weten wat je wilt in het leven? Heb je een gebrek aan vertrouwen in jezelf en anderen? Zijn je relaties niet in balans, waarbij je veel geeft en weinig neemt?
Dan is deze coaching voor jou bestemd.

Werkwijze

Ik kan je helpen om meer zelfliefde en zelfvertrouwen te ervaren aan de hand van een 10 weken individueel coaching programma. Dankzij deze basis te creëren, zullen ook je relaties met anderen verbeteren. Naast de individuele gesprekken, zal je ook opdrachten krijgen die je zelf thuis kan doen zodat je meteen aan de slag kan.

Aanpak

Dankzij de individuele coaching leer je:

  • Nieuwe positieve overtuigingen over jezelf te creëren
  • Het creëren van een positieve mindset
  • Jezelf kennen en accepteren
  • Je waardes ontdekken
  • Keuzes maken waar jij je goed bij voelt
  • Het creëren van een positieve omgeving

Tarieven en afspraken

Door Laura Antonacci
60 euro/uur
Boek nu ook online jouw afspraak: https://www.strengthandsensitivity.com/appointments/

Lichaamswerk & Meditatie & Aromatherapie & Gembersessie

Voor wie?

Veel mensen zijn op zoek naar een vorm van ontspanning en naar innerlijke rust. In Huis Chakana bieden we regelmatig workshops aan rond beweging, ademhalings- en ontspanningsoefeningen waardoor spanningen die het lichaam verbergt aan het licht komen. U wordt bewuster van uw lichaam en uw ademhaling. U voelt dat u leeft !

Ook aromatherapie komt regelmatig aan bod, bioresonantiescans, …

Door allerlei workshops leer je jezelf kennen, zowel je fysieke als emotionele lichaam.

Meditatie en relaxatie oefeningen alsook essentiële oliën zijn mijn passie en komen regelmatig aan bod.

Tijdens een gembersessie kan je de genezende en ontstekingsremmende kracht van gember ervaren! Echte aanrader om totale ontspanning te ervaren!

Je bent van harte welkom in een workshop!

Kijk hiervoor regelmatig op onze facebookpagina of in de agenda van onze website.

Enkele tips

Kijk regelmatig in onze agenda of op onze facebookpagina voor het huidige aanbod.

Wil je graag iets aan bod laten komen? Aarzel niet om deze kenbaar te maken. We werken met verschillende mensen samen in Huis Chakana dus is er veel kennis aanwezig en deze delen we met veel plezier.

Tarieven en afspraken

Om onze workshops toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen, beperken we onze prijzen.

Slaapcoaching voor volwassenen

Voor wie?

  • Volwassenen met slaapstoornissen: we gaan samen aan de slag om inzicht te krijgen in je verstoorde slaappatroon. Veerle wil jou de nodige vaardigheden aanreiken om (terug) een normaal slaappatroon aan te leren.
  • Natuurlijke slaap: Veerle kan je bijstaan tijdens de afbouw van je slaapmedicatie. Dit gebeurt steeds in samenspraak met je huisarts of specialist.
  • Mantelzorgers van personen met dementieVeerle helpt je als mantelzorger met het in kaart brengen van de factoren die nachtelijke onrust veroorzaken bij personen met dementie. Hierdoor kan je als mantelzorger meer grip ervaren op de nachtrust van je naaste met dementie. Daarnaast wordt ook jou gedacht. Als mantelzorger geef je elke dag het beste van jezelf in de zorg voor je dementerende ouder, partner,… Dit “zorgen voor” kan een weerslag hebben op je eigen nachtrust. Samen bekijken we hoe je als mantelzorger ook leert zorg te dragen voor jezelf, je innerlijke rust en je nachtrust.

Werkwijze

Gedurende de slaapcoaching sessies trachten we enerzijds zicht te krijgen op de slaaprovende factoren (piekeren, stress, negatieve gedachten, perfectionisme, enz.) en anderzijds leer je hiermee omgaan. Je wordt je bewust van je gevoelens, gewoontes en gedragingen. We richten ons ook op de zaken waar je geen vat op hebt en hoe je ze kan loslaten. Je verwerft inzicht rond slaap en slaaphygiëne. Je leert het belang van de interne klok (bioritme) kennen en hoe hiermee om te gaan. We maken oefeningen om te ontspannen, letterlijk “tot rust” te komen. We leren de invloed van het denken op het slapen kennen (slaapondermijnende en anticiperende gedachten,…) en bekijken eventueel het belang van voeding en beweging,…

Bij aanvang wordt een slaapvragenlijst ingevuld. Verder werken we met een slaapdagboek en oefeningen. Er wordt een actieve deelname van jouw kant verwacht. Slaapcoaching is “maatwerk”. De inhoud van de sessies en de duur van het traject worden aangepast aan jouw specifieke situatie.

Voor meer info kan je vrijblijvend contact opnemen via veerle@fika-coaching.be of 0497/26.75.19.

Tarieven en afspraken

47,50€/45 minuten

Deze prijs omvat de BTW, werkdocumenten, oefeningen, dossierkosten, de verslaggeving aan huisarts of specialist, enz. Voor sessies op verplaatsing wordt een verplaatsingsvergoeding aangerekend (€0,50 per kilometer).

De betalingen gebeuren cash op het einde van elke sessie. Wanneer je een afspraak niet kan nakomen, kan je die uiterlijk 24u op voorhand annuleren zodat FIKA coaching het vrijgekomen plaatsje nog tijdig kan invullen.  Bedankt voor je begrip.